HTML

Hálapénz.hu 2.0

A halapenz.hu oldal 1994-ben vígan működött, amíg az adatvédelmi biztos be nem tiltotta. Most az oldal új, webkettes változatát tervezem, egy olyan megoldással, amely személyre szabott információt ad a kérdésre: "mennyit adjak neki?" Mindenkit szeretettel várok és - különösen - keresem a régi oldal és a korát megelőző "webkettes" szereplőit. Segíts, ha tudsz, és akarsz (!), keresd FaceBook oldalunkat is!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Blogindító bejegyzés

2011.01.29. 08:08 drtelkesjozsef

Üdv, kedves látogató!

Ennek a blognak a célja, hogy dokumentálja a "Hálapénz 2.) - www.halapenz.hu* - megszületésének és sorsának történetét, bármilyen legyen is ez a sors. Az előzményekről egy Google-kereséssel gyorsan tájékozódhatsz, de a blogon természetesen fel fogom dolgozni a rági oldal történetét és tapasztalatait. Röviden most csak annyit, hogy a www.halapenz.hu sikeresen működött mindaddig, amíg az adatvédelmi biztos úr be nem tiltotta. Természetesen engedelmeskedtünk, bár nem értettem egyet a döntéssel. Most olyan megoldást találtam, amely választ ad az akkor megfogalmazott aggályokra. A közösségi fogyesztóvédelem legyében a hálapénzt elsősorban és mindenek felett fogyasztóvédelmi adatnak tekintem, s nem az orvos személyes adatának. Ugyanakkor a hálapénz adatokat NEM hozzuk nyilvánosságra, hanem azokat felhasználva személyes segítséget adunk a pácienseknek. Az adatok megbízhatóságára, azaz a hitelesség kérdésére is választ találtam, erről később bőven írok.

Keresem és várom a régi oldal fórumának tagjait, az akkori "No Para" mozgalom tagjait. (1995-ben még kinevették az ötletet, hogy a hálapénzt el nem fogadó orvosok viseljenek magukon "No Para" jelvényt, lényegében ugyanazt az ötletet, amelyet nemrég a Magyar Rezidens Szövetség vetett fel, és még tartanak a "minisztériumi egyeztetések" róla.

Hangsúlyozni szeretném, hogy nem vagyok orvos-ellenes (magam is vagyok, ha nem is gyakorló), sőt hálapénz ellenes sem. A hálapénz egy vitatott, de ténylegesen létező szerződés orvos és beteg között. Az internetes oldal célja csak annyi, hogy segítsen

a.) A pácienseknek abban, hogy könnyebben el tudják dönteni, mennyi pénzt adnak (ha adnak), és azt hogyan tegyék. Tulajdonképpen egy interneten szervezett fogyasztóvédelmi kezdeményezés.

b.) Az orvosoknak abban, hogy visszajelzést kapjanak arról, hogy mennyire elégedettek vele a betegei.

Nem hiszem, hogy gyors sikertörténetnek lenne a szemtanúja az, aki követi a kezdeményezés sorsát. De azt igen, hogy mindazoknak tanulságos lesz, akik a 100%-os online munkaszervezéssel, egyáltalán: webkettes közösségszervezéssel foglalkoznak, hozzám hasonlóan. Természetesen számítok a tanácsaitokra és a segítségetekre, s cserébe a magamét ajánlom fel.

E program része a radikális őszinteség mozgalomnak, a tagság pedig bizalmi alapon szerveződik. A jelenlegi szakaszban informális, elsősorban a Facebook lehetőségeit használó virtuális közösségnek indul, amelynek fő célja a rendszer pontos megtervezése majd a bevezetése az internetes világba.

Dr. Telkes József

pszichiáter, fejvadász (elérhetőségeim a Facebook oldalon)

*Jelenleg nem működik.

Az adatvédelmi biztos honlapja.

Szólj hozzá!